Wednesday, July 29, 2015

mișcarea face bine se întoarce

La începutul lunii pomeneam de Cea mai mare oră de sport din Brașov - pusă la cale de Mișcarea Mișcarea face bine :) 

Ei, bine, Cea mai mare oră de sport se întoarce - la Mamaia, pe 1 august !


Miscarea Face Bine - Mamaia - 2015 - POSTER
Vrei să știi cum e să fii urs - sau să călătorești, în vacanță, pe Jupiter ? Uite-așa o să fie sportul cu multă agitație, la mare, pe căldura asta :)

E adevărat, proiectul permite să-ți adecvezi tipul de mișcare pe care îl pui la bătaie în funcție de personalitate, atîta de 'multe altele' sînt în joc. Și-atunci întreb: se găsesc cîțiva oameni care să instaleze o masă sau două de bridge în Piațeta Perla ? Că ăsta ar fi sportul care mi s-ar potrivi pe vremea asta - cu atît mai mult cu cît asta ar presupune că, la fiecare măsuță, merge și căte o umbrelă, deci n-avem treabă cu soarele... 

Nu rădeți, să știți că un jucător de bridge se mișcă mult, muuult mai mult decît un jucător de șah. Iar Mamaia e locul potrivit pentru chestia asta, pentru că la Mamaia s-a desfășurat (și am prins-o 'la masă') ultima mare competiție ne-clandestină de bridge înainte de 1990 - un turneu internațional.
Da, nu glumesc - înainte de '90, dintr-un motiv pe care nu l-am investigat, bridge-ul era legal - existau cluburi în fiecare oraș mai răsărit, campionate naționale (de seniori și de tineret) și turnee berechet. Deși bridge-ul este un joc 'de cărți' și deși fusese definit ca un joc pentru inteligenți, Ceaușescu l-a lăsat în pace - mă rog, probabil cu condiția ca afișarea acestuia în public să fie limitată. Dar Internaționalele de la Mamaia din... mă rog, dintr-unul din anii '80, a avut printre participanții străini cîțiva campioni de marcă, mai cunoscuți (nu chiar Omar Sharif, dar nici departe de el), și de la chestia asta i s-a tras. După acea Mamaia (cred că era a treia ediție), bridge-ul a dispărut în subsoluri și mansarde.
Un loc bun, deci, pentru instalat niște mese de bridge - un sport, altfel, discret. Hai s-o văd și pe asta :)       


No comments :

Post a Comment