ce și cum fac acum :)


De scris, scriu mai moderat în perioada asta (deși deabia aștept să mă reapuc serios), pentru că, deocamdată, încă redactez proiecte sau elaborez cursuri. Dar, dacă aveți ceva de scris sau chiar de tradus (în și din engleză) și de răspîndit online - dați de veste, să vedem ce și cum.

Susțin cursuri mai mici sau mai mari de design de proiect. Am elaborat și derulat multe proiecte din 1995 încoace; în consecință, orice povestesc vine cu a) exemple practice din proiecte redactate, cîștigate și administrate de mine; dar și cu b) perspectiva evaluatorului - pentru că, așa cum ziceam, am fost evaluator (PHARE, Socrates II, LLP, Youth in Action, FCN) încă din 1997.

Dacă tot am fost evaluator multă vreme, fac, uneori, ceea ce se numește screening pentru diverse candidaturi de proiect: citesc candidatura cu ochii evaluatorului, apoi corectez erori și fac sugestii de îmbunătățire ale acesteia. Ceea ce e consistent cu faptul că preiau, atunci cînd mi se oferă ocazia, postura de evaluator extern în diverse proiecte aprobate. 

De asemenea, susțin cursuri mai scurte sau mai lungi în care explic tot felul de trebi digitale (competențe digitale în sens larg, care-i treaba cu social media, conceperea de conținut e-learning) pe limba imigranților digitali. Căci nu sînt programator, dar am atins computere încă de la începutul anilor '90 și m-am împrietenit cu internetul începînd din 1995 - deci am pornit 'de jos', ca să zic așa. Drept care explic lucruri altfel decît o face un IT-ist, cu jargonul lui cu tot...

Prin Asociația Epsilon III și cu ajutorul neprecupețit al lui Adrian Ciglenean am instalat, din 2008, în România, o formă fabuloasă de teatru participativ (teatrul-labirint). Dar co-trainer am început să fiu deabia în 2013 - ceea ce sper să se repete cît de curînd, într-o serie de proiecte și ateliere. 


Întrebați-mă cum - la lucianbranea @ gmail.com :)
No comments :

Post a Comment