Thursday, October 9, 2014

hai înăuntru, la joacă - mai mult design de proiect erasmus+


A venit toamna, a apărut Apelul la candidaturi Erasmus+ pentru 2015, ba chiar și noul Ghid al Programului Erasmus+. Drept care ne-am putea re-apuca de cursuri de design de proiect. Pentru că, de-acum, avem o idee cu privire la modul în care s-au desfășurat lucrurile în 2014 (și nu numai în România). 

În aceeași formulă, căci a funcționat: 8 ore 'de week-end' (fie 3 ore vineri seara și 5 ore sîmbătă, fie toată sîmbăta), urmate de asistență individualizată online. În noiembrie și decembrie. Fără acreditare, dar cu o diplomă de participare și cu multe cunoștințe practice. Și cu bani rezonabili: 150 RON - firește cu factură/chitanță.

De data asta, însă, nu mai sînt aproape de București - ci, mai degrabă, de reședințe de județ mai 'exotice', cum ar fi Focșani, Suceava, Iași, Piatra Neamț :)  


Lucian Branea evaluator erasmus+

În paralel, rămîne valabilă oferta legată de screening a unor candidaturi depuse [în 2014] și necîștigătoare - re-evaluare și sugestii particularizate și detaliate de îmbunătățire, independent de participarea la vreun curs. Mă rog, cu alți bani, într-un cuantum discutabil de la caz la caz.  

Subsemnatul vine cu o experiență de:
* management de proiect, încă din 1995 - cu proiecte elaborate și administrate cu finanțare USAID, Phare, Fundația /Soros/ pentru o Societate Deschisă, Socrates II, Învățare pe Tot Parcursul Vieții, Tineret în Acțiune;
* evaluare [de candidaturi de proiect], încă din 1997 - în programele Phare (societate civilă, administrație publică), Socrates II, Învățare pe Tot Parcursul Vieții, Tineret în Acțiune, Fondul Cultural Național;
* evaluare externă [de proiecte în derulare] - în proiecte finanțate prin sub-programele Grundtvig, Minerva (în LLP și Socrates II) și programul Tineret în Acțiune.
Am făcut, anul ăsta, un calcul, și mi-a ieșit că am produs proiecte de peste două milioane de euro pentru organizațiile pentru care am lucrat și partenerii lor din 2007 încoace (LLP, Tineret în Acțiune, niște primării). Știu că e puțin dacă vă raportați la vreunul din monștrii finanțați din fonduri structurale - dar milioanele astea NU sînt adunate din nu-știu-ce POS-DRU-uri făcute doar ca să încaseze niște bani, ci sînt asamblate din multe proiecte fabuloase mici și mijlocii, contractate numai cu finanțatori prietenoși, care nu-ți cer tone de hîrtii și nici nu-ți amînă plățile cîte un an de zile :) Ceea ce vă doresc și vouă...

Aștept propuneri [de curs] preponderent din zona geografică pe care am indicat-o mai sus. 

Și, pînă ne vedem cumva, undeva, sînteți invitați să
* vă abonați la grupul de identificare de parteneri Erasmus+ partner search de pe Facebook; și să
recitiți cele trei post-uri ale mele referitoare la ce urmărește evaluatorul unei candidaturi de proiect - distribuite, pentru întîiași dată, la sfîrșitul lui august 2013:
'episodul' 1 (din 3) - aici
'episodul' 2 (din 3) - aici

'episodul' 3 (din 3) - aici.