Friday, May 16, 2014

15 ani de danone


La mine nu există zi fără lactate - chiar și în perioada asta :) Așa că mi-a venit să vă spun, în trecere, că Danone România a împlinit, ieri, 15 ani de la primul iaurt produs în fabrica din Bucureşti. 

După mai mult de un an petrecut în Praga și Budapesta, în 1995-1996, am scrîșnit o vreme, reîntors în București - așteptînd, bombănind, să vină capitalismul și la noi... Țin minte de parcă ar fi fost ieri: în martie 1997, reîntors în Praga, după 5 luni de România, m-am cazat într-o garsonieră închiriată - apoi, chiar înainte să desfac vreun bagaj, am coborît un pic pînă la magazinul de la parterul blocului, să iau ceva apă, bere, scobitori, din astea... Nici 20 de minute mai tîrziu, înapoi în cameră, mă zgîiam stupefiat la cele 4 sacoșe pline de pe pat: ca în transă, cheltuisem circa 30 de dolari pe varii alimente care îmi lipsiseră îngrozitor de cînd părăsisem Praga. Majoritatea zdrobitoare fiind diverse lactate - nu vă îngrijorați că n-au mers cu berea, că s-au descurcat bine-mersi... 

Primele produse Danone, importate din Ungaria și Polonia, au apărut, însă, pe piaţa românească încă din acel 1997. Apoi francezii au preluat fabrica Miorița, iar pe 15 mai 1999 se produceau, deja, în București, primele iaurturi Danone, sub brand-urile Natural și Delicios. Care arătau uite-așa:



Mai multe despre istoria Danone în România găsiți aici. Ceea ce este, implicit, un îndemn la o vizită pe relansatul lor site. Mult mai aerisit, echilibrat coloristic, cu un puhoi de informații din toată zona trustului - că poate vă interesează nu doar informații tehnice, ci și demersurile lor de CSR sau îndemnul Vino acasă la Danone :)

  
E adevărat că, pe prima pagină, regula lui 2/3 e un pic cam forțată, și că nu s-a abținut nimeni să nu trîntească niște titluri mai lungi la unele sub-secțiuni (ceea ce afectează display-ul meniurilor) - dar, una peste alta, cînd facem iaurt zîmbind, nu ne uităm și la din astea. Serios, noua versiune a site-ului e ca o plimbare cu parapanta. Și poate vă era dor și de fabulosul albastru de cer mediteranean - că iar apuc să citesc doar pe Facebook că a văzut cineva, undeva, soare...


No comments :

Post a Comment