Thursday, May 15, 2014

curs blitz de design de proiect - ediția de primăvara-vară :)


Dat fiind că a mai ieșit soarele (și la propriu și la figuratul termenelor limită din martie și aprilie), ne putem reapuca să vorbim despre viitoare proiecte, în liniște, fără presiune...:) Drept care:

*** Reiau cursul de design de proiect - cu o primă sesiune vineri 23 mai în București (locație în Centrul Vechi), între orele 11-19.
Cursul este, de fapt, un atelier cît se poate de practic, pe parcursul căruia trecem în revistă principalele elemente ale unui proiect și le discutăm inclusiv din perspectiva evaluatorului - după care asamblăm, împreună, proiecte mici și mijlocii. 
Din februarie pînă în aprilie, o fracțiune a acestei formule de curs a fost exploatată în București, Bacău, Galați (în trei rînduri), Slatina și Rm.Vîlcea - însă a existat un focus clar pe programul Erasmus+. În acest nou context, ne vom juca, mai relaxat, cu schemele Erasmus+ și AFCN.     




*** Așa să știți, că fac și ceea ce se numește screening de propunere de finanțare - respectiv citesc un proiect care nu a obținut finanțare sau un draft preliminar și, apoi, returnez autorului un raport în care explic, în detaliu, ce e în neregulă și cum se pot drege lucrurile. 


Sînteți interesați de sesiunea de curs mai sus - sau de alta similară, în București sau prin preajmă ? Deci, dați un semn, deci...:) Pentru înregistrare, vă rog completați acest formular.

***

După cum știți (?), subsemnatul vine cu o experiență de:
* management de proiect, încă din 1995 - cu proiecte elaborate și administrate cu finanțare USAID, Phare, Fundația /Soros/ pentru o Societate Deschisă, Socrates II, Învățare pe Tot Parcursul Vieții, Tineret în Acțiune;
* evaluare [de candidaturi de proiect], încă din 1997 - în programele Phare (societate civilă, administrație publică), Socrates II, Învățare pe Tot Parcursul Vieții, Tineret în Acțiune, Fondul Cultural Național;
* evaluare externă [de proiecte în derulare] - în proiecte finanțate prin sub-programele Minerva și Grundtvig și programul Tineret în Acțiune, pentru coordonatori din Germania, Portugalia, Bulgaria și România.
Am făcut, recent, calculul și mi-a ieșit că am produs proiecte de peste 2 milioane de euro pentru organizațiile pentru care am lucrat și partenerii lor numai în ultimii ani ai secolului ăstuia. Știu că e puțin dacă vă raportați la vreunul din monștrii finanțați din fonduri structurale - dar NU sînt adunați din nuștiuce POS-DRU-uri inutile, sînt asamblați din multe proiecte fabuloase mici și mijlocii, contractate numai cu finanțatori prietenoși, care nu-ți cer tone de hîrtii și nici nu-ți amînă plățile cîte un an de zile :) Ceea ce vă doresc și vouă...


No comments :

Post a Comment