Sunday, April 26, 2015

știi cît de periculoase sînt grădinițele sau școlile ?Nu m-am putut abține să nu dau titlul ăsta :)

Deși tema campaniei căreia îi este dedicat textul ăsta n-are, de fapt, o legătură directă cu școala noastră cea de toate zilele, însă doar cu puțin peste 10% din cei care s-au procopsit cu păduchi au pățit-o la vîrste peste 20 de ani. Adică puțin peste 10% din 20% la nivelul întregii populații din România - căci, conform unui recent studiu omnibus, doar doi din zece români s-au confruntat cel puțin o dată, direct sau indirect, cu problema păduchilor de cap. 
Desi este considerat tabu, subiectul paduchilor de cap este o problema comună a zilelor noastre, care nu are legătură cu igiena personală - dar devine una de igienă mentală, deoarece tot studiul cu pricina evidențiază faptul că 46,7% dintre românii care s-au confruntat cu infestarea de paduchi au scăpat de aceștia cu ajutorul tratamentului 'tradițional' cu gaz. Deci, păduchii ca păduchii - dar trauma rasului în cap și a îmbăierii în gaz dispare greu tare...

Acuma, Paranix este unul dintre brandurile de top ale Omega Pharma, numărul 1 în Europa pentru eliminarea păduchilor de cap. Acesta este prezent în toate țările europene, comercializat și sub numele de Paranit sau Lyclear (UK). În România, Paranix este prezent pentru tratament sub formă de șampon și spray împotriva păduchilor de cap, iar pentru prevenție sub formă de spray.
Și doamnele și domnii de la Paranix știu să vă explice în detaliu (printre altele) că 
Păduchii nu pot zbura! Cu toate acestea, se răspândesc prin contactul direct dintre capetele a două persoane. Ăsta e motivul pentru care iubesc școlile și copiii!
Poate mă repet: n-am putut rezista să nu dau titlul de mai sus :) Că pînă apucăm să discutăm serios de homeschooling...