Tuesday, August 9, 2016

învingătorii concurează în septembrie

Azi e Ziua a Șaptea. De Olimpiadă. Da, știu că deschiderea oficială a avut loc pe 5 august, dar unul dintre sporturi a avut meciuri programate încă din data de 3, ghiciți care dintre ele !
Și încă n-a apărut nici-o medalie pentru România. Și ne mirăm. 

Pentru bărbați e ok, totuși. Nu e ca și cum ar exista puhoaie de bărbați români care să-și fi blocat telecomanda pe TVR zilele astea, dar experiența de pînă acum cu Olimpiada e un bun antrenament pentru meciul de debut al naționalei de fotbal, în preminariile Mondialelor din 2018, pe 4 septembrie.

Așa că, în Ziua asta a Șaptea, vă propun să începem deja să ne transferăm speranțele în perioada 7-18 septembrie - cînd, tot la Rio, va avea loc ceremonia de deschidere a 'celeilalte Olimpiade': Jocurile Paralimpice. 
La care, anul acesta, România participă cu 11 sportivi. Ceea ce e, deja, un succes - acum patru ani, la Londra, fuseseră doar șase. 

Florin Cojoc. Eduard Novak. Olah Attilah. Alex Bologa. Șerban Iulian. Mihaela Lulea. Naomi Ciorap. Samuel Ciorap. Dacin Makszin. Bobi Simon. Florentina Hrișcu. Hai că nu-s multe nume...
E greu să urăm baftă și alte alea zecilor de sportivi români care se află în acest moment la Rio de Janeiro. Nici nu-i știm pe toți, n-avem cum. Însă cînd sînt doar 11 (cît o echipă de fotbal!) e mai simplu. Cu atît mai mult cu cît aceștia 11 știu foarte bine, mai bine decît mulți alți sportivi profesioniști, că singura dizabilitate este o atitudine nepotrivită.
Hai baftă, campionilor ! :)Așa să știți: Olympus, unul dintre cei mai mari producători de pe piața locală de lactate, susține pentru a doua oară consecutiv echipa paralimpică română la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro. Prin intermediul campaniei Susținem adevărații învingători, Olympus are ca obiectiv creșterea gradului de conștientizare a mișcării paralimpice din România, oferind sportivilor cu dizabilități o expunere care să le asigure un nivel de notorietate crescut, comparabil cu cel al sportivilor fără dizabilități. 
În perioada iulie – septembrie, Olympus direcționează Comitetului Național Paralimpic câte 50 de bani pentru fiecare sticlă promoțională de lapte de consum Olympus (1,5% și 3,5% grăsime) cumpărată. Mai multe informații cu privire la inițiativa începută de Olympus se pot găsi pe pagina dedicată campaniei: