Saturday, December 13, 2014

#ehfeuro2014 - mai aproape de sudoarea de pe fruntea sportivilor


Probabil că n-ați simțit (din cauza, ca de obicei, a fotbalului), dar naţionala feminină de handbal a României participă zilele astea la turneul final al Campionatului European de handbal feminin 2014 din Ungaria și Croația - al zecelea din istoria ei. 


Tocmai s-a calificat, greu, în grupa principală 1 - în care pleacă de pe locul 5, cu doar un punct 'adus' din grupa preliminară (egal cu Danemarca, dar meci pierdut cu Norvegia). Mai are de jucat cu Ungaria, Spania și Polonia - azi, luni și miercuri. Iar Cristina Neagu (World Handball Player of the Year 2010 și IHF Rookie of the Year 2009) este, în acest moment, pe locul trei în topul marcatoarelor la acest turneu final.

Cu Ungaria joacă astăzi, de la 21.30 - la Debrecen, chiar acasă la adversare. 
Nu e ca și cum v-ați putea urca acum, în mașină, și să dați o tură pînă la Debrecen - din vestul Ardealui sau din Banat e foarte aproape, dar e extrem de puțin probabil că ați mai găsi bilete :) Dar meciurile se transmit la TVR2Găsiți detalii cu privire la participarea fetelor la acest campionat pe site-ul Federației Române de HandbalȘi alte alea pe site-ul EHF, Federația Europeană cu pricina

Hai că-i ușor să le fim aproape - întotdeauna e mai ușor într-un sport ca handbalul, de pildă, la care, în sală, nu te separă atîtea garduri și agenți de pază de sudoarea de pe fruntea sportivilor. Dar, de regulă, nu ne dăm seama de chestia asta decît atunci cînd îi vedem la televizor, la un alt și alt turneu final de campionat mondial sau european. Pe cînd fotbalul... nah, că iar m-am enervat :> Hai cu România, că ne trece !