Saturday, October 11, 2014

cu felix la înălțimeNu mă împac deloc bine cu înălțimile. Cînd eram mic, în Piatra Neamț, eram singurul băiat din cartier care nu se cățăra pe vreunul din blocurile noastre de trei etaje - în mod evident, un refugiu în cîte un loc fără părinți și alți adulți de prin vecini. 
În tot acest timp, însă, eram un copil și un adolescent 'normal' dintr-un oraș, totuși, 'de munte'. Mă cățăram în copaci. Mă cățăram pe tot felul de coclauri pe dealurile din jurul orașului și pe muntele veritabil, aflat la 30 de kilometri de casă: Ceahlău. Ceea ce îmi ieșea bine-mersi, fără cine știe ce simptome notabile de rău de înălțime. 
Așa că, spre sfîrșitul liceului, m-am gîndit să forțez, un pic, nota. M-am apucat s-o fac pe alpinistul 'pe bune' - preponderent 'la liber', rareori cu corzi. Mi-am marcat niște obiective notabile prin Ceahlău. Am și scos, ocazional, din bucluc, niște turiști exagerat de încrezători în propriile aptitudini - în Ceahlău și în Rarău. Dar toată această poveste de 'provocare a limitelor proprii' sau de 'ieșire din zona de confort', după caz, s-a încheiat după un parcurs de cîțiva metri (poate doar trei) pe o cornișă exterioară de la etajul patru al unei clădiri cu încăperi înalte din București, în vara dintre al doilea și al treilea an de facultate. A trebuit să admit că nu mă paște un rău de înălțime generic, ci doar o aversiune extrem de pronunțată față de escaladele pe suprafețe artificiale, în mediu urban. Și, după expediția pe acea cornișă, n-am mai făcut-o niciodată, deliberat, pe alpinistul - m-am cățărat doar (cu mai multă îndemînare și 'știință' decît alții) pe munți, cînd și acolo unde era nevoie, unde cerea situația. 

Și, între timp, mi-am dezvoltat și o argumentație referitoare la 'ieșirea [agresivă] din zona de confort'. Dar nu e loc, acum, pentru ea - deoarece, strict aici, voiam să pomenesc de faptul că, pe 23 octombrie 2014, la Stejarii Country Club, se organizează conferinţa inovatoare de leadership #BusinessOdyssey din seria Enlightening 3.0, eveniment din portofoliul Conference Arena. Invitat este Felix Baumgartner, singurul om care a sărit de la 39 de kilometri înălţime şi a atins viteza sunetului în cădere.


Cu cuvintele organizatorilor: 
Publicul de business și toți cei interesati să-și descopere resursele interioare sunt invitați să exploreze o altă dimensiune a leadership-ului la cea de-a treia conferință Enlightening, “Business Odyssey”, organizată de Expo Media, membru Marketing Insiders Group, un eveniment care arată cum poți transforma riscurile în dezvoltare personală și cum poți aplica această experiență în construirea unor afaceri de succes. Ediția de anul acesta, organizată pe 23 octombrie 2014, la Stejarii Country Club, va face o paralelă inedită între un stil de viață nerezonabil în fața limitelor și performanta în afaceri. Felix Baumgartner, primul om de pe Terra care a spart bariera sunetului în săritura sa din stratosferă din 2012, va invita publicul român, în premieră, să redescopere drumul catre leadership: “Cu toții avem limite, nu toți le acceptăm.”
Conferința propune o agendă valoroasă, aducând în prim plan cele mai complexe scenarii de business, generând soluții nonconformiste pentru creșterea cifrelor de afaceri, cu speakeri de excepție. Alături de Felix Baumgartner, vor mai participa: Heather White - CEO, 2020 Communications Inc, Canada; Jean-François Fallacher - CEO, Orange România; Alex Gavan - Speaker Inspirațional și alpinist de altitudine extrema, România; Youssef Hautier - Managing Director, Sonic+Pay; Robert Murray - CEO, GPG Technical Services, Canada; Christopher Neesham - Psiholog Corporatist și Instructor, Australia; Cătălin Velescu - Managing Director, 3M Romania. Conferința va fi moderată de Oana Marinescu - Facilitator Strategic, Consultant Comunicare și Fondator OMA VISION. Invitat special pe parte de lifestyle: Mihaela Rădulescu. 
Conferință de business fiind, prețul biletului de intrare e, firește, ucigător. DAR puteți avea șansa de a pune mîna pe un bilet (cică în valoare de 414 Euro + TVA) dacă vă înscrieți la concursul de pe blogul lui Cristian China-Birta, uite-aici: http://cristianchinabirta.ro/2014/10/10/ia-sa-vedem-noi-pe-cine-trimit-sa-il-vada-pe-felix-baumgartner/.

E rîndul vostru. Căci sînt, pe-aici, unii care l-au și aplicat deja...