Sunday, October 12, 2014

aktiv - chiar dacă iubești peștiiNu sînt vegetarian. Chiar acum, deși scriu cu un singur deget (deci, oarecum mai lent), am reușit să scriu greșit cuvîntul 'vegetarian' și a trebuit să mă întorc și să corectez. Pur și simplu nu cred că stomacul și creierul unui homo sapiens contemporan au evoluat să funcționeze fără absolut nici-un aport de proteină animală. Fără aport de fier. Fără nenumăratele chestii cu care vin peștii, parte a dietei umane dinainte de a se inventa focul. Și, în cazul unui stomac și creier de vegan, nu înțeleg cum se pot lipsi ele de miere. 
Acuma să nu se înțeleagă că pot să scriu chestia asta numai în fum de mici. Ocolesc porcii. Nu mă ating de pești (cu excepția tonului din cutie) - din cauză de traumă din copilărie cu oase de pește. În unele tabere (proiecte de tineret cu meniu impus, adică) m-am declarat chiar vegetarian, pentru că meniul cu pricina arăta mult mai bine [decît celălalt]. Și visez de ani de zile la o vară parcursă numai cu salată de roșii (mă rog, ȘI telemea de capră) - dar n-am avut parte de așa ceva. 

Drept care asta e și singura 'rețeta vegetariană' pe care recomand altora: salata de roșii :) În plus, e foarte simplă, la îndemîna oricărui bărbat flămînd și singur, și încă de la o vîrstă fragedă: se taie roșii, ardei roșii (eu folosesc capia), ardei verzi, ceapă, poate și castraveți sau ridichi dacă aveți chef (eu nu); se adaugă ulei de măsline și sare (plus, eventual, niscaiva herbes de provence sau, mă rog, busuioc pe deasupra); și se amestecă toate :) Ei, am trecut testul ? :>

Probabil că nu. Nici cel de însurătoare, nici cel de nutriție. Pentru că nu e suficient. Vestea bună, însă, e că am detectat un supliment alimentar prietenos cu neconsumatorii de carne: Doppelherz® aktiv Pentru Vegetarieni, un supliment alimentar care îi dă organismului vitamine şi mineralele care i-ar lipsi într-un regim vegetarian: calciu, fier, zinc și iod, vitaminele B1, B2, B6, B12 si D.Și, dacă aveți o rețetă mai șmecheră decît a mea (ceea ce nu e greu absolut deloc), dați o fugă pe site-ul lor pentru un concurs pe tema asta - dar și pentru a descărca voucherul de mai sus. 
Ca să zic așa,
Cu acest articol m-am alăturat campaniei 
Pentru că merită.