Saturday, September 27, 2014

vinuri albe si vinuri rosii - licorile zeilor si acum ale noastre


            Vinul este una din cele mai vechi bauturi alcoolice, fiind cea mai folosita bautura de acest fel timp de sute de ani. Fermentarea sucului din fructe s-a dovedit un proces apreciat de stramosii nostri, nu doar prin consumul larg de vin ci si prin modul in care a fost vazut, vinul fiind considerat licoarea zeilor, era un produs obligatoriu la orice ocazie sau petrecere. Gustul pentru vin nu a disparut, astazi, in ciuda variatiei mari de bauturi este consumat la fel de mult. Insa variatia de vinuri existenta este mult mai mare fata de ce aveau stramosii nostri; tipurile de vin rosu si alb sunt foarte numeroase. In Bucuresti gasesti oferte vinuri la Selgros Drumul Taberei.


            Vinul este o bautura aparte deoarece poate fi asociat cu mancare foarte usor si poate fi consumat si gol in acelasi timp. Iar beneficiile aduse sanatatii sunt indestulatoare, atat consumul de vin rosu cat si cel de vin alb contribuie la un organism echilibrat. Multe studii realizate in acest sens au adus dovezi legate de impactul vinului asupra organismului si cum consumul regulat, dar limitat de vin ofera avantaje legate de sanatate. Vinul este consumat pana la urma de mii de ani, iar astazi sunt tari unde consumul de vin ajunge si la 40 de litri pe cap de persoana pe an, tari unde vinul nu se bea doar la ocazii speciale ci la orice masa. Denumirea vinului pana la urma inseamna a iubi, cuvantul vin deriva din limba sanscripta de la cuvantul “vena”. Vinul devine din ce in ce mai bun dupa trecerea timpului, gustul sau schimbandu-se, imbunatatindu-se. Cea mai veche sticla de vin din lume este din anul 350 si este expusa la muzeul Speer din Germania. Vinul din sticla, desi are mai bine de 1650 de ani, este inca in stare lichida datorita sigiliului de ceara.
            Un pahar de vin rosu sau alb in fiecare zi poate fi considerat noul motto al sanatatii si al placerii, fie asociat cu o mancare buna, fie gol, savurat cu grija.

Selgros Bucuresti Drumul Taberei
Produse alimentare si nealimentare
Str. Valea Cascadelor Nr.26B Bucuresti, 061515, RO
Tel: 0212 258 000

Fax 021 225 81 99

No comments :

Post a Comment