Saturday, September 27, 2014

cum sa alegi corect carnea de pui


Carnea de pui este un ingredient tot mai popular in alimentatia romanilor. Daca carnea de porc este considerata principalul tip de carne consumat de romani, acum si carnea de pui prinde amploare. Carnea este ieftina, poate sa fie gatita in zeci de modalitati, este gustoasa si foarte accesibila.
In Constanta gasesti carne de pui proaspata mereu la Selgros Constanta Sud si la toate celelalte magazine Selgros din tara. Ei practica mari reduceri de pret constant, iar daca va trebui sa cumparati cantitati mari de carne de pui veti economisi sume importante de bani - puteti sa urmariti aici reducerile practicate la produsele alimentare in aceasta perioada.
Insa, inainte sa cumparati carne de pui, trebuie sa stiti cum sa o alegeti corect. Astfel, in randurile de mai jos veti primi cateva sfaturi referitoare la acest aspect:
- in cazul in care cumparati un pui intreg, alegeti-l pe acela cu o forma alungita si pieptul bombat. Acestea sunt semne ale unui pui crescut treptat, nu doar ingrasat pentru mai multa carne.
- carnea de pui trebuie sa fie putin moale cand apesi pe ea, insa dupa aceea sa revina la forma initiala. Indiferent de ce tip de carne de pui cumperi, aceasta trebuie sa fie maleabila si elastica.
- carnea de pui nu are un miros puternic. Un miros tare tradeaza lipsa de prospetime
- carnea de pui poate sa fie mai alba sau mai galbena, insa diferentele dintre cele doua (din punct de vedere nutritional), nu sunt notabile. Cu toate acestea, carnea de pui proapata va avea un aspect omogen, nu va fi patata.
- stim ca pielita carnii de pui este bogata in grasimi nesanatoase. Cu toate acestea, nu este indicat sa cumperi carne de pui fara pielita. Cumpara-l cu tot cu pielita si indeparteaz-o dupa ce gatesti puiul. In felul acesta puiul va avea un gust delicios, iar tu nu va trebuie sa consumi pielita nesanatoasa.
Acum ca stii cum sa gatesti carnea de pui, trebuie sa te indrepti inspre rafturile magazinelor unde se gaseste carne de pui proaspata si buna mereu. Unul dintre aceste magazine, pe care eu il recomand, este Selgros Constanta Sud.

Selgros Constanta Sud
Produse alimentare si nealimentare
Str. Dragos Voda nr. 1 Constanta, Lazu – Agigea, 900658, RO
Tel: 0241 706 000

Fax 0241 706 199

No comments :

Post a Comment