Friday, May 16, 2014

in the mood for prokofiev ?


Știți de Alexandru Tomescu, nu ? În 2006 a pus la cale primul turneu de muzică clasică din România, susținut exclusiv din fonduri private. Și nu numai...Și, anul acesta, Turneul Stradivarius a ajuns la cea de-a șaptea ediție - una dedicată unei cauze sociale notabile, respectiv Fundația Hope and Homes for Children România, o organizație dedicată înlocuirii sistemului instituțional de protecție a copilului cu un sistem bazat pe conceptul familial. În 2013, Alexandru Tomescu a reuşit să strângă, cu ajutorul turneului, 13500 de euro pe care i-a donat copiilor orfani sau vulnerabili sprijiniţi de această fundație.


Invitat special în acest turneu: Eduard Kunz. Fost cîștigător al Premiului I la Concursul Internațional George Enescu, în 2007, Kunz a fost inclus în topul celor mai buni 10 pianişti de mâine de către BBC Music Magazine și concertează regulat cu orchestre prestigioase din întreaga lume.Sînteți in the mood for Prokofiev ? :) Programul Turneului e următorul:
Târgu Mureş – 18 mai – Palatul Culturii (da, la concurență cu Festivalul Filmului European, sîc!)
Bistriţa – 20 mai – Sinagoga
Cluj-Napoca – 21 mai – Casa Studenţilor
Timişoara – 25 mai – Filarmonica Banatul
Oradea – 27 mai – Filarmonica Oradea
Hunedoara – 29 mai – Castelul Corvinilor
Sibiu – 30 mai – Filarmonica Sibiu
Piteşti – 2 iunie – Casa de Cultură a Sindicatelor
Craiova – 4 iunie – Filarmonica Oltenia
Bacău – 7 iunie – Filarmonica Bacău
Iaşi – 9 iunie – Universitatea de Muzică
Bucureşti – 11 iunie – Sala Radio
Da, în lista de mai sus apare Craiova cu roșu, pentru că mi se pare că Prokofiev se asortează cumva, semnificativ, cu Parcul Romanescu :) Dar și pentru că există șansa (mică, dar vizibilă) să prind o invitație dublă pentru concertul din Craiova. Sigur, la banii economisiți pe două bilete mai adaug cam cît de o mașină ca să achiziționez un frac pentru concert - dar ce n-aș face ca să mă asortez cu Parcul Romanescu...?