Wednesday, April 30, 2014

slatina - orașul reciclării 2014 ?
Eco-Rom Ambalaje continuă și anul acesta 
bătălia simbolică între primării pentru titlul de Orașul Reciclării 2014 cu și mai multe municipii înrolate în această luptă comună în vederea dezvoltării sistemului de colectare separată. Chiar dacă România a atins, prin aportul substanțial al producătorilor de bunuri ambalate, obiectivul prevăzut de legislația europeană de reciclare a 60% din deșeurile de ambalaje puse pe piață, în practică, la nivel operațional, sistemele locale de gestiune a deșeurilor încă sunt în construcție. Eco-Rom Ambalaje investește anual 35% din aportul membrilor săi în parteneriatul cu autoritățile locale, iar rezultatul este unul important – peste 450 de acorduri încheiate cu autorități admnistrative și un nivel de participare al populației cu 40% mai mare față de acum 4-5 ani
zice Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje. 


În 2014, competiția are loc în perioada 1 ianuarie – 30 iunie. S-au înscris 32 de municipalități în care Eco-Rom Ambalaje susţine dezvoltarea serviciilor de colectare separată: Arad, Bacău, Brașov, București - sectoarele 3 și 6, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Focșani, Iași, Mediaș, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Târgu Jiu, Tulcea, Zalău, Bârlad, Brăila, Călăraşi, Constanța, Galaţi, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploiești, Suceava, Târgu Secuiesc, Vaslui - și, da, Slatina :)
Primăriile angajate în această cursă trebuie să puncteze la capitolul calității serviciilor de colectare separată a deșeurilor de ambalaje, cel al celor mai eficiente metode de conștientizare și mobilizare a populației pentru a separa deșeurile și, oarecum evident, cel al cantităților efective de ambalaje colectate.
Marele premiu ? La finalul celor 6 luni, câștigătorul va obține titlul de Orașul Reciclării, care vine 'la pachet' cu o zonă eco wi-fi, un spațiu inedit de relaxare, 100% eco și cu acces liber la internet în valoare de 12000 EUR.

Cum ar fi o zonă de free wi-fi pe Esplanadă ?

 
Premiu oras castigator

Iese de o leapșă - măcar pe Facebook, dacă nu pe bloguri ? Dați de știre despre competiție, dar și despre campania Blogal Initiative / Kooperativa 2.0 pe această temă. Că, dacă punem pixel de la pixel, poate iese...:)