Friday, January 24, 2014

un birou numit dorință


Pe 6-7 februarie ne adunăm la sediu(l din București) cu cîțiva profesori ca să discutăm despre design de proiect, cu aplicabilitate directă pe programul Erasmus+. Cum am mai tot zis, de la 1 ianuarie 2014, programul Învățare pe Tot Parcursul Vieții a fost înlocuit de Erasmus+ - iar schimbările sînt majore. Din punct de vedere al conținutului, cel mai puțin afectați sînt cei care au derulat, în programul precedent, proiecte Leonardo da Vinci, de educație vocațională. Din punct de vedere administrativ, cel mai puțin afectați sînt cei care au mai derulat proiecte 'centralizate', parteneriate multilaterale, finanțate direct de la Bruxelles. Iar din punct de vedere financiar - cei care au făcut proiecte pe Tineret în Acțiune, care lucrează pe sume forfetare (mici) de cînd se știu. Oricum le-ai privi, cei mai afectați sînt cei din învățămîntul școlar - care, pînă acum, candidau individual pentru mobilități, iar proiectele între școli erau, de regulă (doar 'de regulă'), foarte simple, cu obiective limitate la întîlniri creative, online și offlineîntre elevi și profesori din țările participante. 

În acest moment, biroul meu arată așa:


Dar pînă apar oaspetele din 6-7 februarie, va trebui să arate (normal!), așa:Biroul ca biroul (da, mărimea contează, că o să fim șase), dar, la o astfel de întîlnire, el se asortează cu:

* neapărat un flipchart magnetic cu brațe extensibile, 70 x 100cm, BI-OFFICE Easy* și i-ar prinde bine și un videoproiector SVGA OPTOMA ES521


Nu apar toate în poză - încă n-am ajuns (iar) la . Dar mă tratez...