Sunday, December 15, 2013

lazy (yardley) sunday


Am zis de mai multe ori că sînt un fan de neclintit al all things British (well, kinda), nu? Ei, bine, una din chestiile cu care mă întorc invariabil, în bagaje, din orice expediție în UK, a poposit, în sfîrșit, și în România via British Gallery, un proaspăt Home and Gift concept-store.

Textul ăsta a răsărit aici deoarece domnii se promovează ca distribuitorii aromelor Yardley. Ați înțeles ? Yardley ! Dar eu simt nevoia de nereprimat de a profita de el ca să vă zic de cafeaua Lazy Sunday de la Taylors of Harrogate, o licoare absolut bestială, care nu poate fi găsită în supermarket decît în Tesco (care nu e prezent în România) - și, chiar și în Tesco, doar mai încolo de Ungaria. Sigur că la București e scumpă de mori, costă cu peste 50% față de prețul ei din UK sau din Tesco wherever, dar British Gallery nu e supermarket, e concept-store... Și cum ar trebui să-ți cumperi cam de la 10 pachete în sus ca să-ți poți acoperi, din diferența de preț, biletul de avion pînă la Londra, e totuși un preț ok.


Yardley London este, el însuși, un brand major - prima aromă, English Lavender, fiind lansată în 1770. Și cam asta plutește prin magazinele British Gallery, care respectă stilul locuințelor tipic englezești, toate produsele pe care le comercializează fiind (normal!) importate din Anglia. În București există magazine British Gallery pe strada Paris, 14A, si în Băneasa City Mall, la etajul 1 - dar și în Ploiești, la parterul Mall Shopping Center (Mercur). Iar produsele Yardley se găsesc numai în farmaciile Centrofarm și la British Gallery.
Opțiunea mea de aromă Yardley este, totuși, Lily of the Valley (lăcrămioară) - bun 'parfum al grădinilor englezești în plină iarnă' pentru mama. Care nu prea bea cafea că n-are voie, deci pot să mă umflu singur de Lazy Sunday - mai mult gust, căci parfumul de lăcrămioară anihilează mirosul de cafea la orice oră din zi și din noapte :>