Tuesday, September 10, 2013

prima zi de profi


Habar n-am cum a arătat prima mea zi de școală, a trecut mult prea mult timp de-atunci. Dar sigur m-am bucurat că, aproape brusc, pot fugări de cîteva zeci de ori mai mulți copii - și, anume, într-o curte foarte adecvată pentru asta. Și sigur m-am încruntat la gîndul că prietena mea invizibilă, Violeta (don't ask!), care mă însoțise mai toată grădinița, s-ar putea simți intimidată de un mediu cu atîția copii noi și și-ar putea lua tălpășița...

*** Cam ca prima mea zi de blogger: brusc puteam fugări mai mulți copii noi, cu riscul notabil de a aliena niscaiva copii 'vechi'. Ce mică e lumea :) 

Din cîte mi-aduc aminte, Violeta chiar și-a luat tălpășița și nu s-a mai întors. Școala Generală nr. 3 din Piatra Neamț nu era o școală nici mare, nici mică (pe vremea aceea, toate școlile aveau același... să-i spunem 'format'), dar era școala 'din centru', deci, implicit, o școală apreciată de părinți. Cu amendamentul că decizia de a alege o școală nu neapărat aproape de casă implica faptul că minutele de educație rutieră administrată în familie trebuiau să se înmulțească brusc și repede - invers proporțional cu numărul mașinilor aflate în circulație 'pe vremea aceea' (căci strada e stradă, nu te joci cu ea, chiar și în Piatra Neamț). 

Era, deci, o școală cool - și, cu siguranță, încă este :) Din motive, tot cu siguranță, foarte bune, s-a înscris în campania Profi te premiază 2013. Dacă sînteți de aceeași părere cu mine sau dacă doar mă credeți pe cuvînt sau dacă, pur și simplu, vi se pare o idee bună, oferiți punctele primite Școlii Gimnaziale nr.3 Piatra Neamț atunci când faceți cumpărături în magazinele Profi. Regulamentul acestei campanii de CSR se află aici, iar magazinul Profi din Piatra Neamț se află pe str. Mihai Viteazu, nr. 1.

Iar despre CSR (Corporate Social Responsibility) o să mai vorbim, cît de curînd...