Thursday, September 19, 2013

forța - aici și acum :)


Am fost întotdeauna un admirator necondiționat, 'de principiu', al prozei scurte - pentru că, pe spații mici, e mult mai dificil (și mai recompensant) să susții o poveste coerentă. Hills Like White Elephants a lui Hemingway va fi utilizată și peste alți 80 de ani (povestirea datează din 1927) ca material didactic în toată lumea. Și tot lui Hemingway i se atribuie faimoasa 'povestire din șase cuvinte' - un exercițiu care se folosește în workshop-urile de creative writing din toată lumea...

Această atitudine a mea față de proza scurtă se extinde și asupra scurt metrajelor și, deci, implicit, asupra reclamelor - căci să spui o poveste cu cap și coadă în doar 30 sau 60 de secunde e mare lucru. V-o mai amintiți pe aceasta ? Vă rog, amintiți-v-o :)
Cît despre forță... N-are legătură cu Volkswagen (deși fac și eu parte din clubul ăla: 'și cînd o să fiu milionar, tot Volkswagen [Golf] o să vreau să conduc!') și nici cu Star Wars (eu sînt cu Stargate... hai, poate și cu Star Trek), ci cu ziua de azi...:) Mulțumesc tuturor celor vizați !