Wednesday, September 18, 2013

așa, și...?Ești fericit ? Cînd ? Ți se întîmplă ca mie, de pildă atunci cînd aterizez pe pâmînt britanic - mă procopsesc cu un flux de serotonină. Sau dopamină. Sau ambele ?
În caz că nu, ar trebui: pentru că "Noi toți suntem responsabili pentru fericirea celorlalți. Și tu faci parte din formula fericirii." Am comis, cu seninătate, un spoiler la promo-ul trupei Vunk pentru mega-concertul lor din 3 octombrie 2013, #așașishow - în care, cică, se va investiga formula fericirii.


Nu sînt cine-știe-ce fan al trupei, dar mi-a venit să pomenesc de concertul ăsta pentru că [mie mi se pare că] Vunk e una din foarte puținele trupe românești care au un stil. Distinct. Ca să mă fac mai bine înțeles, 'stilul' (și, mai ales, distinct) *e atunci cînd* asculți, la radio, cîteva acorduri dintr-o piesă pe care n-ai mai auzit-o niciodată - și știi, îți dai seama imediat, că e trupa aia! :) Repet, nu sînt multe din astea pe-aici, astfel încît, atunci cînd găsim una, e păcat să se piardă...
Cu atît mai mult cu cît stilul, atunci cînd e scăpat afară, la joacă, face tumbe pe unde nu te aștepți - de exemplu prin cercul de flăcări al ideii ca trupa să țină un jurnal live de concert (de pre-concert, de fapt). Ei, este că...? 

Acuma, nu știu ce să zic: oare o să descoperi tu, ca spectator, formula fericirii la concertul ăsta? Habar n-am... Dar vestea bună este că, dacă dai chix, aproape imediat ce ți-ai revenit din reverie, ai mintenaș o alternativă: pe 5-6 octombrie 2013, Asociația Inițiativa pentru fericire dorește să te pună față în față cu, pasămite, adevăratele realități ale fericirii și să-ți explice cum poți face pentru a deveni, în fiecare zi, tot mai încîntat de tine însuți și de viață. Conferinta despre Fericire: 70% workshop(-uri), vorbitori din UK, SUA, Japonia, Chile și România. 

Și să-mi spui/neți cum a fost...