Friday, December 1, 2017

world aids day today

1 Decembrie este, după cum știți (?), Ziua mondială de luptă împotriva HIV/SIDA (World AIDS Day).
Pe chestia asta, e de semnat, urgent, o petiție - despre care explică mai bine Mihaela, aici:



Conform datelor furnizate de Comisia Națională de Luptă Anti-SIDA din cadrul Institutul Național de Boli Infecțioase Prof.Dr. Matei Balș, în România sunt înregistrați peste 14600 de pacienți cu HIV/SIDA, aproape jumătate dintre aceștia cu vîrste cuprinse între 25 și 29 de ani.
În perioada noiembrie – decembrie, Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) în parteneriat cu Institutul Național de Boli Infecțioase Prof.Dr. Matei Balș și Mylan desfășoară campania de promovare a importanței testării și depistării precoce a infecției cu HIV Ești negatHIV? Testează-te și fii sigur!. Mylan a adus în România un test autoadministrabil ce necesită doar o singură picătură de sînge pentru depistarea HIV, primul autotest certificat în Uniunea Europeană şi lansat cu mare succes deja pe pieţe mari din Europa, precum Franţa şi Italia. Testul autoadministrabil HIV (autotest VIH) este un dispozitiv medical ce se eliberează fără prescripție medicală şi este disponibil în farmaciile din toată țara şi online pe site-urile acestora. Fiecare kit de testare este furnizat împreună cu un prospect informativ despre test și utilizarea acestuia, dar și despre servicii de consiliere, puse la dispoziție de către personalul asociaţiei de pacienţi UNOPA. 
Pentru mai multe informații, întrebări și răspunsuri cu privire la autotestul VIH puteți accesa http://www.mylan.ro/ro-ro/produse/autotest-hiv.

No comments :

Post a Comment