Monday, February 13, 2017

facerea de bine - acum, repede...

Repede, pînă nu se risipește energia...
De-acum știți: o protestatară de la Cotroceni, intervievată, la o televiziune, pe 5 februarie, a scos-o pe aia cu "Sigur sunt plătiți la Piața Victoriei ! Cine îți dă gratis, în ziua de azi, o banană sau cazare la hotel ?" Adăugați la asta nedumiririle constante ale manifestanților din fața Cotrocenilor cu privire la identitatea celor care LE DAU alora din Victoriei ceai, afișe, căini, telefoane cu lumină colorată și elefanți pitici - și avem un tablou foarte trist. 

Să fie clar, 'Soros' nu le poate da pe toate :> E și rîndul altora.


cover


În acest context, voiam să vă pomenesc, pe scurt, de Bursa Binelui - singura platformă online unde donațiile sunt necomisionate, încurajând astfel donatorii care vor să participe cu sume mici (5, 10 lei) pentru o cauză. Toate plățile sunt 100% securizate și intră sub incidența legilor transferurilor bancare, platforma stimulînd astfel plățile cu cardul. Bursa Binelui este dezvoltată de către Banca Comercială Română, în parteneriat cu EuPlătesc.ro.
Campionatul de Bine, care se desfășoară în perioada 6 decembrie 2016 – 15 februarie 2017, este o competiție pentru atragerea de donații adresată ONG-urilor din România, găzduită, organizată și implementată de Bursa Binelui. Premiile constau în dublarea sumelor atrase din donații de către organizațiile participante în Campionat, în limita a 5000 de euro, fiind recompensate primele trei proiecte care reușesc să adune cele mai multe donații individuale x numar de donatori unici. 
Prin intermediul Campionatului de Bine, Bursa Binelui încurajează organizațiile neguvernamentale să stabilească o relaţie constantă, pe termen lung, cu publicul larg, donaţiile individuale reprezentând în acest moment instrumentul de fundraising social cu cel mai mare potenţial de creştere în România.
Recent au fost aleși finaliștii Campionatului de Bine, în număr total de 42 de proiecte. Fiecare finalist luptă acum pentru a strânge donații și a se situa, pînă pe 15 februarie 2017 inclusiv, pe una dintre primele trei poziții. Mai multe detalii despre Bursa Binelui găsiți aici, iar lista finaliștilor este aici.

Nu vreau, firește, să vă influențez, dar propunerea mea ar fi Asociația Lindenfeld care, prin programul Ajungem mari, mobilizează voluntari care lucrează cu copii institutionalizați și din medii defavorizate. Nu, n-am fost suficient de norocos să lucrez cu ei - dar cine știe... 


No comments :

Post a Comment