Sunday, February 12, 2017

clasic sau ultra smart protection - neapărat

În ultimele două săptămâni, telefoanele au devenit o veritabilă armă de stressat guverne. Întîi, folosite (normal!) pentru comunicare promptă în preambulul adunării la locul de protest. Apoi, pentru comunicare în perimetrul protestului, chiar în absența semnalului (cu utilizarea FireChat). Fotografiind fabuloasa dezlănțuire de energie și creativitate din Piața Victoriei din București și din ce în ce mai multele piețe din țară pentru a convinge un întreg mapamond că, în România, se petrece ceva nemaivăzut. Și, nu în ultimul rînd, prin folosirea lanternelor din dotare, astfel încît chestia asta nemaivăzută să poată fi vizibilă și din spațiu :)


Eu personal n-am folosit niciodată folie protectoare la telefon, de principiu pentru că sînt de părere că telefonul nu e un bibelou, nu e un artefact de muzeu, ci un instrument pe care trebuie să se vadă că e folosit - la ceea ce știe el să facă mai bine. Dar (1) o armă atît de eficientă merită îngrijită, tot din principiu - ca să rămînă eficientă. Ca (2) fotografiile alea să poată lua premii și în Noua Zeelandă, și ca (3) să poți afla de la prietenii tăi care stau acasă, la căldură și cu televizorul pe Digi24, cîți mai sînteți în Piață la un moment dat. Pentru că, (4) într-o adunare de zeci de mii de oameni mereu în mișcare plus jandarmi (chiar prietenoși), telefoanele mai cad pe jos și se mai calcă pe ele. Și, iarăși nu în ultimul rînd, (5) poate alegi o folie colorată - de-acum, știți de ce :)

Neapărat - și repede ! Pentru că doar mîine și poimîine mai durează campania promoțională de Valentine’s Day a celor de la Smart Protection. Super-folii Clasic și Ultra Smart Protection - instrucțiuni: aici și aici