Sunday, January 22, 2017

retro-smart fridge, yeeey :)

Antena 3 (și, probabil, RTV) încearcă să mă convingă că este în desfășurare o lovitură de stat - dar eu sînt presat să-mi imaginez electrocasnicul viitorului. Mai exact, electrocasnicul Daewoo al viitorului.
Problema e că, oricît m-aș chinui, îmi imaginez tot ceva retro.
Știe multă lume că televizorul meu Daewoo, cu diagonală mică, a funcționat fără oprire timp de cinci ani - l-am închis doar cînd m-am mutat [de acolo unde stăteam cînd l-am cumpărat], dar a continuat să-și facă treaba mult timp după aceea. De prima mea (hm!) mașină, un Daewoo Tico, nu mă leagă amintiri foarte tandre - dar, ce să zic: în decembrie 2009, la reîntoarcerea din Vilnius într-un București cu zăpadă de un metru, am muncit vreo oră să-l deszăpezim și să-l pornim pe Suzuki SX4, mai mult de jumătate de oră am trudit la Kia Picanto, dar numai Daewoo Tico a plecat din prima, ca un Gulliver, cu muntele de pitici de zăpadă încă pe el...

Daewoo, deci. Și anume frigidere, că sînt de sezon. Ia priviți-l pe unul din ele !

Vișina asta paralelipipedică se cheamă frigider Daewoo Retro FN-102PRQ, 79 l, Clasa A+, H 71. Roșu. Cu o ușă. 

Întîi de toate, îmi aduce aminte de Fram-ul meu din copilărie, cu care m-am înțeles foarte bine. Culoarea e superbă, o iubesc foarte tare. Spațiul de depozitare foarte bine proporționat - numai IKEA ar mai fi putut produce unul mai șmecher. Și design Top Table, ceea ce permite plasarea, deasupra, inclusiv a unui cuptor cu microunde - tot Daewoo, normal.

Bun, acuma c-am stabilit că frigiderul viitorului nu poate avea [pentru mine] decît o față retro, să vedem ce-am putea să-i facem ca să-l aducem în viitor. 
În primul rînd, o telecomandă ? Și/sau interfață tactilă ? Ca la smartphone, ca la smart watch, ca la carte.
Apoi: un timer ? Ca la aragaz sau cuptor - care să-mi semnaleze multe, de la ora mesei, pînă la expirarea iminentă a termenului de garanție a cîte unui aliment. 
În fine: m-am gîndit deseori ce tare ar fi ca, în frigider, să am compartimente cu temperaturi diferite, reglabile manual.
Alte idei ?


No comments :

Post a Comment