Sunday, November 27, 2016

le cheamă roșu

There's nothing wrong with the Merlot, Miles !

Acum, după ce e destul de probabil că ați ajuns la GoodWine, știți și voi asta. Dar dacă, aflați acolo, ați făcut o escală și la standul Vincon, știți și că atît pe Merlot-ul, cît și pe Pinot Noir-ul din gamele lor, Comoara Pivniței și Oenoteca, le cheamă roșu, sînt maturate în recipienți de stejar și învechite în sticlă niște ani buni.


Mă pregăteam să scriu despre aceste două game ale Vincon pomenind cum mi-aș dori să împărtășesc un pahar de vin cu tradiție în compania Virginiei Madsen (partenera lui Giamatti-Miles în Sideways, remember?) - căreia să-i explic cum că, totuși, culoarea mai... mai densă a Pinot Noir-ului se pretează mai bine decît cea a Merlot-ului la lumina unor lumînări !

Dar tocmai astăzi am dat peste pozele astea:Pe care le-am reperat aici (unde găsiți și explicații).
Acuma, habar n-am cine e domnișoara - dar, brusc, mi s-ar părea o interlocutoare mult mai adecvată pentru nu unul, ci două-trei pahare de Pinot Noir. Cu un asemenea vin, subiectul discuției e absolut irelevant - orice spui vei fi considerat amuzant. 
Pe cînd, cu Virginia Madsen - cam cît credeți că durează pînă se aduce vorba, într-o conversație, de rolul ei de Prințesă Irulan - iar ăsta e un subiect care poate începe bine, dar devine trist, destul de repede...

Prea repede. Hai că m-am răzgîndit iar. Mai bine cadou (vinuri cu tradiție de la Vincon, din gamele Comoara Pivniței și Oenoteca, da?). Ceea ce vă doresc și vouă !