Sunday, October 16, 2016

selfie no more

Nu știu dacă își mai aduce aminte careva de desenatorii de ocazie care-ți făceau portretul 'la minut', de regulă în locuri în care ajungeai în vacanță. Nici fotografii documentare n-am văzut vreodată cu scena asta: un om cu un bloc de desen schițînd, cu cărbune sau poate cu niscaiva creioane speciale, portretul sau caricatura cîte unui turist - ambii pe parapetul de piatră al falezei (sau al unui drum de acces la cutare castel celebru), înconjurați de mulți spectatori. Căci era un spectacol - unde mai vedeai, pe vremile alea, artistul la muncă ? și opera conturîndu-se sub ochii tăi ?
Nu, nici gînd de așa ceva - mai ales de cînd orice copil de trei ani e capabil să-și facă un selfie cu un telefon (de-acum) obișnuit și accesibil. Portretul apare în fața ochilor tăi, dar brusc și dincolo de ei. Nu mai vezi mîna desenatorului baletînd pe hîrtie, nu mai miroși cărbunele. 

Și nu mai ții în mînă coala aia de hărtie, nu-i mai simți rugozitatea.
Dar nici nu-ți vine să pui pe pereți fotografii în rame, selfies or othersies

Dar poți să-l cauți pe desenatorul ăla și iarna și primăvara, și la deal și la podiș, nu numai la mare sau la munte.


comandă-caricaturi.ro a luat naștere încă din 2009 din dorința de a oferi lucrări de calitate într-o manieră accesibilă tuturor celor interesați, care n-au astfel de talentați prin preajmă - la momentul respectiv fiind primul site cu acest profil de pe piață. Desenele lor sînt realizate 100% manual, fără ajutorul unor programe de grafică, si pot fi livrate oriunde în țară, fie în format electronic (scan la rezoluție mare), fie în format original, prin curier rapid.
Procedura de comandă este simplă: cei de la comandă-caricaturi.ro au nevoie doar de o descriere a ceea ce doriti să surprindă, precum și poze cu o rezoluție cît mai mare a personajului/-elor. Într-o primă fază veți primi o schiță, pentru a putea sugera eventuale modificări/adăugiri, după care se livrează caricatura în forma ei finală.

Mostre - de pildă, aici si aici; iar răspunsuri la cele mai frecvente întrebări - pe blogul lor. Pe care l-aș fi văzut ca o perpetuă bandă desenată :)

No comments :

Post a Comment