Saturday, October 8, 2016

fest(in) de octombrie

De cînd cu teatrul participativ și imersiv (teatrul labirint, de care am tot pomenit pe-aici) ajung mai rar la teatru; iar atunci cînd o fac, dau buzna, mai degrabă, la spectacole de teatru independent - care numai în săli 'de teatru' nu se aciuiesc. Dar, cu totul întîmplător sau neîntîmplător, ultima sală de teatru din București în care am intrat (și am și asistat la un spectacol, adică) este cea a Teatrului Nottara.

De care am adus vorba, acum, pentru că (ta-daaa!) 
Festivalul Internaţional de Teatru FEST(IN) pe Bulevard, organizat de Teatrul Nottara, a ajuns la a IV-a ediţie - care va avea loc în perioada 10–22 octombrie 2016. Această ediţie marchează şi întoarcerea acasă a instituţiei, după ce, în noiembrie 2015, a suspendat spectacolele de la sediu, ca urmare a legii care interzice desfăşurarea de activităţi publice în clădiri cu risc seismic ridicat. Actualizarea expertizei, făcută cu cele mai moderne mijloace disponibile, a demonstrat însă că imobilul NU se încadrează la clasa I de risc seismic. 


Programul (în care o să regăsiți în multe locuri numele lui Mihai Lungeanu) îl găsiți aici. Pregătiți-vă să vă cutremurați de toate (alte) cele, ca la orice festival de teatru care se respectă :)