Sunday, May 31, 2015

săptămâna bloggerului biciclist


Ați văzut că e periculos cu bicicleta, nu numai în București, nu ? - ministrul american de externe (da, cel pe care ziariștii, fără excepție, vi-l prezintă ca 'secretarul de stat al SUA', confuzînd secretarele și non-secretarii din patria noastră) a avut azi dimineață, în Franța, un accident care i-a întrerupt un program care includea, printre altele, atît întîlniri cu discuții despre programul nuclear iranian, cît și despre mereu actualele isprăvi ale ISIS ! 

Pentru că nimeni nu putea să prevadă așa pățanie, Asociația Green Revolution, împreună cu Federația Europeană de Ciclism, se ține în continuare, în România și în alte 11 țări din Europa, de campania Bike2Work, care încurajează companiile să-și îndemne angajații să facă echipe și să vină la birou cu bicicleta. În plus, în România, care e forever mai șmecheră (Blogal Initiative = valoare), se pune și de Săptămâna Bloggerului Biciclist, în care se îndeamnă bloggerii să meargă timp de o săptămână cu bicicleta. 
La fix. Liviu (plus Radu) plănuia de mult să mă urce pe bicicletă chiar săptămîna asta, deși au trecut ceva [zeci de] ani de cînd nu m-am mai atins de vreo astfel de mașinărie decît cu o privire circumspectă. Drept care echipa Bizonii cumva (nu, trecerea timpului nu stimulează, mecanic, creativitatea!) se va îmbarca, între 1 și 7 iunie, pe biciclete, dar și în compania aplicației i’Velo pe smartfoane (și pentru Android și pentru iOS), pe care vom încerca s-o folosim timp de o săptămînă, în timp ce pedalăm. După care, săptămîna cealaltă vă povestesc cum a fost. 

Ceea ce vă doresc și vouă, ca de obicei ! Sigur că, în Piatra Neamț, pericolul vine, mai degrabă, de la alți bicicliști, decît de la mașinile care nu pot rula, în majoritatea perimetrului urban de pe-aici, cu mai mult de 30 la oră nici să vrea - dar ce plăcut e să fii moralist la altitudinea asta...:)