Friday, May 29, 2015

jocuri friv, olé, olé


În mai multe proiecte, din 2008 încoace, am tot povestit de rolul benefic al jocurilor video - ba argumentînd cu cele 36 de principii de învățare implicate în acestea, propovăduite de James Paul Gee din 2003 încoace, ba cu cercetări peste cercetări, înmulțite substanțial după 2000.

Nu știu exact cîte principii de învățare funcționează în cazul explozivei categorii, de dată recentă, a jocurilor friv, dar divertisment există cît cuprinde. 
Încercați să vă imaginați o activitate, oricare, cu condiția ca aceasta să fie adecvată și copiiilor, sau un personaj de desene animate ori benzi desenate de o oarecare notorietate undeva pe glob - și, cu siguranță, există jocuri friv online care să vă satisfacă orice exces de creativitate, conform solidului principiu build it and they'll come :) 
E drept: jocurile friv online vor agăța mai puțin adulții și mai mult copiii. Și cum tocmai am aflat, de la Nic Sârbu, că un studiu foarte recent, executat într-o comunitate urbană, minoritară și cu venituri mici din SUA, a relevat că 36% din copiii sub doi ani deja se ocupau consistent cu jocuri video pe dispozitive mobile, sîntem pe un drum interesant. Nu de alta, dar știu eu niște adulți care s-ar bate cu proprii copii pe accesul la joculețul în care trebuie să-ți îngrijești unicornul... 

No comments :

Post a Comment