Wednesday, March 11, 2015

one maidan, another world


Am mai pomenit duminică de kino-maidan-ul ocazionat de a opta ediție a festivalului de film documentar One World Romania.    
one world - blogal initiative
Și, fără să insist cu privire la filmele din festival, am pomenit, mai degrabă, de evenimentele asociate acestuia - căci orice festival demn de acest nume, indiferent de specializare sau temă, vine la pachet cu mai mult decît niște lucruri care se întîmplă pe o scenă sau pe un ecran.

Revin azi cu încă un eveniment recomandabil (care nu-mi scăpase, dar trebuia să pomenesc întîi de spectacolul de teatru labirint) - și anume Marele circuit al demolatorilor de istorieDe marți 17 martie pînă duminică 22 martie, în fiecare zi, Eugen Istodor (tot scriitorul, nu numai intervievistul genial din Cațavencii) și Nicușor Dan (fostul viitor primar al Bucureștiului - deocamdată) vă propun "un traseu istoric de corupție și demolatori. Veniți să-i facem de râs pe demolatori chiar la ei acasă. Rosetti, Spiru Haret, contra unui Chiriță." 
Probabil că știți că Eugen Istodor recidivează, el a mai conceput un 'tur ghidat' în Centrul Vechi, în urmă cu cîțiva ani (în conexiune cu o carte a sa despre Lipscani). Era și timpul, probabil, pentru un circuit ceva mai polemic :)