Thursday, February 19, 2015

zolty e în campanie


Zolty Bogata (mai exact, Egyed Petru Zoltan) e blogger. Mi-a sărit în ochi numele lui și, deci, al blogului lui, încă din primele luni de Blogal Initiative - dar n-am 'investigat'. 
Deabia după ce i-a luat Chinezu un interviu, acum un an, am aflat. Că Bogata nu e un adjectiv, ci e numele satului din județul Cluj în care locuiește. Că scrie cu un singur deget (ca și mine) - dar nu pentru că e leneș și n-a avut timp sau răbdare să învețe (ca mine), ci pentru că suferă de distrofie musculară progresivă congenitală, ceea ce presupune că se deplasează strict în cărucior. De foarte mulți ani.

Acuma știți cum se întîmplă: oricare dintre noi cunoaște oameni care își petrec viața, de voie, nu într-un cărucior, ci într-un fotoliu, în fața televizorului. Însă Zolty, care e legat, de nevoie, de un cărucior, nu stă deloc locului. 
Sînt multe de povestit despre proiectele lui - și, așa cum se întîmplă cîteodată, cel mai bine povestește despre ele însuși inițiatorul

Iar unul dintre ele e vizat și de textul de față. Zolty caută un sponsor - pentru altcineva. Zolty a primit un cărucior electric nou și ar vrea să-l ofere, pe cel vechi, ca premiu în cadrul unui concurs la care să participe persoane cu dizabilități (respectiv, persoane cărora un astfel de cărucior le-ar fi util). Însă ar fi bineveniți sponsori care să acopere costul acumulatorilor aferenți căruciorului (circa 1500 RON), precum și transportul pînă la cîștigătorul concursului. 

 

Ei, cum vi se pare ? 
Propunerile de sponsorizare se centralizează pe e-mail, la contact @ blogalinitiative.ro. Dar dați o tură și pe blogul lui, cît să vedeți cîte și mai cîte face Zolty [din] Bogata și să-i mai dați idei !

No comments :

Post a Comment