Wednesday, December 3, 2014

cum să ne facem avioane în nopțile lungi de iarnă, chiar iarna


Astăzi se întoarce o prietenă din Londra. Dar pentru că n-am fost cuminte în ultimul an, Mamițica, Mam'mare și Tanti Mița au făcut în așa fel încît să nu fiu în București de data asta și să n-am cum s-o iau din aeroport. 
Vai, ce-am oftat... Dacă mai e vreunul din voi exilat într-un oraș fără aeroport: să știți că nu e ca și cum aș suferi că nu-mi zăngăne în cap, toată ziulica, niscaiva motoare de avioane. Nu de cînd am văzut unele aeroporturi de prin Italia - aeroportul din Pisa, de pildă, e plasat, practic, așaaa, printre blocuri. Dar poate vă imaginați: un aeroport înseamnă nu doar niște balene de metal care se tînguie cît toate bormașinile din cartier, ori de cîte ori se află în mișcare, și cîmpii îmbibate de kerosen; înseamnă și stewardese și duty-free-uri. OK, și piloți, dacă vreți...

Așa că, în nopțile lungi de iarnă (ah, de cînd aștept să pot folosi sintagma asta chiar iarna!), o compensație ar putea fi binevenită. Jocuri cu avioane în 2 jucători ? În mai mulți ? În mai puțini ? Nu toată lumea are suficient loc într-o sufragerie cît să poată găzdui un avion. Și, pe de altă parte, dacă v-ați făcut mîna cu Solitaire, în zilele lungi de... de la orice birou în care nu se lucrează pe bază de proiect, ci pe bază de semnat condica, probabil că nu sînteți atît de sociabili încît să fiți deja cablați în vreun MMORPG (massively multiplayer online role-playing game). Deci, un joc cu avioane ar putea fi numa' bun. Și nu numai cu avioane - căci încă mai caut jocul ăla de Monopoly numai cu duty-free-uri, dar mă tem că o să aflu de el doar dacă vînez comunicatele DNA.