Friday, September 5, 2014

știați că...?

În perioada 6-27 septembrie are loc cea de-a XIV-a ediție a Concursului Internațional George Enescu, prima organizată separat de Festival ?



Va exista un concert de deschidere, cu doi dintre laureații de marcă ai Concursului – Alexandru Tomescu și pianistul Amir Tebenikhin ? 

Prestigioasa Academie de Muzică din Viena oferă laureaților acestei ediții a Concursului posibilitatea participării în cadrul unui master class cu mari muzicieni ai lumii, la Viena ?

Filarmonicile din România s-au unit și au creat un turneu prin intermediul căruia laureații Concursului vor interpreta alături de orchestrele românești în mai multe orașe din țară ?

Reputatul pianist Jean-Claude Pennetier, prezent și în ediția 2013 a Festivalului Enescu, dar și membru în juriul Concursului, va susține un recital extraordinar în cadrul acestei ediții a Concursului, alături de o pianistă de origine română cu renume internațional, Mara Dorescu ? 

Pentru ediția din această toamnă a Concursului Enescu s-au înscris pentru a intra în competiție 240 de tineri artiști din 36 de țări de pe 5 continente ? 

Premiile Concursului Enescu depășesc 100.000 de euro ?

Sunt patru secțiuni (Vioară, Violoncel, Pian și Compoziție), iar probele de concurs vor avea loc la Ateneul Român și la Universitatea Națională de Muzică București ? 

Galele finale, cu laureații, vor avea loc la Ateneul Român, alături de Orchestra Filarmonicii George Enescu ? 

Unele dintre cele mai importante nume ale muzicii românești și străine de astăzi și-au lansat carierele internaționale după cîștigarea unor premii în cadrul Concursului Enescu: Radu Lupu, Dan Grigore, Valentin Gheorghiu, Ștefan Ruha, Silvia Marcovici, Alexandru Tomescu, Remus Azoiței, Vlad 
Stănculeasa, Viorica Cortez, Elisabeth Leonsakja ca doar cîteva exemple ?


Și pentru că toate acestea sînt importante: nu uitați că, în perioada 6-27 septembrie, are loc cea de-a XIV-a ediție a Concursului Internațional George Enescu, prima organizată separat de Festival !  

No comments :

Post a Comment