Saturday, August 9, 2014

oarecum inegalabila românie - povestesc slatina


Nici cînd am demarat, în toamna 2010, Povestesc Slatina, nu aveam cineștiece planuri de a promova explicit Inegalabila Românie sau vreun plan secret de a lăuda capitala județului Olt. Ne interesau tot povestitoarele și povestitorii - și toate povestirile lor. 

La Slatina a fost, firește, altfel decît la București sau Focșani. 
Daniela Iancu, profesoară de arte vizuale la Colegiul Național Radu Greceanu și fotograf profesionist, a văzut și a citit online ce făceam prin alte părți și ne-a contactat în toamna lui 2010 ca să dezvoltăm o operațiune similară. Cum, prin Oltenia, lucrurile se pot întîmpla foarte-foarte repede, în doar o lună, chiar pînă să ajungem să ne vedem, cu toții, la față (offline adică!), grupul Povestesc Slatina de pe Facebook adunase deja peste 600 de membri. Și, la puțin timp după asta, pe pagina Povestesc Slatina și începuseră să se adune fotografii.


A mai durat, însă, încă zece luni pînă ce am început să ne întîlnim pentru primele workshop-uri de teatru labirint, grație unei finanțări obținute de Colegiul Național Radu Greceanu din partea Primăriei Slatina. Prima expoziție Povestesc Slatina a avut loc deabia în decembrie 2011. 

  
Povestesc Slatina

Povestesc Slatina


Iar a doua - deabia în decembrie 2012.

Pozele, multele, le găsiți tot aici și aici. 
Iar acum (poate mă repet! iarăși!) am pomenit de toate astea doar ca să vă zic, pe scurt, ce chestie faină iese atunci cînd te uiți la orașul tău cu ochi de povestitor. Să vă transmit, 'didactic', să păstrați ce ați văzut și povestit cît mai curat și chipeș. Și să vă îndemn să intrați pe aplicația Inegalabila Românie şi să încărcați fotografii noi din varii locuri din România. Nu e proiectul nostru, ci unul al Bucovina și ECO – ROM AMBALAJECît despre mine, o să revin cît de curînd și cu planuri de reluat operațiunea Povestesc [orașul] în locuri vechi și noi - că tare bine a fost, cît a fost, în București, Focșani și Slatina :)