Friday, July 4, 2014

#roundTripRomania - cam în zig-zag


De marți încoace, Loredana Pricopie și un american nenumit încă (dar care "nu este travel blogger, ci doar un om normal") parcurg România în 14 zile în cadrul unei operațiuni care se numeşte #roundTripRomania - organizată de agenţia de turism TuristClub.ro, în colaborare cu Kooperativa 2.0
Planuri ? 
Să facem România cunoscută peste hotare, prin intermediul unui american care vine pentru prima oară în România. Vrem să-i arătăm în 14 zile cât mai multe lucruri minunate ale României, ca apoi să-şi lase impresiile pe blogul campaniei.
Traseul e spectaculos. Marți și miercuri, cei doi s-au aflat în București. 






A mers bine, în Bucureștiul berii mai ieftine decît în SUA. Atît de bine încît, în cele două zile de București, cel mai notabil obiectiv vizitat a fost Palatul Parlamentului - consemnat, însă, ca fiind 'Sala Palatului': și aici și aici :) 

Ieri au șters-o spre Mamaia. Iar azi, de ziua de naștere a Americii, o taie spre Deltă. Mai urmează așa: 

Nu le-au scăpat foarte multe locații - în condițiile în care, oricum, era tare greu de configurat un traseu exhaustiv în 14 zile. Focusul e pe obiectivele turistice 'tradiționale', așa cum le cunoaștem de la toți miniștrii turismului pe care i-am avut și o să-i mai avem: Agapia, albastrul de Voroneț, arta funerară a lui Pătraș, ceramica sud-românească sînt bine reprezentate. 

Am oftat pe motiv că vor trece în mare fugă prin Piatra Neamț (marcat, pe blogul proiectului, ca fiind 'Târgul Neamț', distinct de Târgu Neamț prin care trec în ziua următoare - noroc de hartă!). Nu e ca și cum în tîrgul meu ar fi mari șmecherii de văzut în afară de o biserică și un turn de pe vremea lui Ștefan cel Mare.


   
Asta pentru că din Petrodava n-a mai rămas decît iarba, iar mai tot ce era cultură Cucuteni se află la locuri cu umbră, în muzee. Sigur, pe iarba aia de pe Bîtca Doamnei se poate pune de un picnic scurt, dar ar fi o (mică) abatere din traseul principal, pentru că Petrodava era plasată pe malul drept al Bistriței - iar șoseaua spre Bicaz, în zona Piatra Neamțului, merge strict pe malul stîng. 

Bref: păcat că nu încap în două săptămîni niște orașe adevărate, ca Oradea și Timișoara, implicit și un viraj către Orșova și Cazanele Dunării, urmat fie de traversarea Olteniei (și zgîitul, din mașină, la niște cule), fie de reîntoarcerea către civilizația transilvană via Hațeg (implicit Densuș, Sarmisegetuza și alte alea).  


Acestea fiind zise, pe Loredana și pe americanul ei îi puteți urmări pe pagina de Facebook a proiectului (aici), via hashtag-ul #roundtripromania și pe contul de Instagram al agenției (aici).
  
#roundTripRomania este un eveniment organizat de agenţia de turism TuristClub.ro, în colaborare cu Kooperativa 2.0



No comments :

Post a Comment