Saturday, November 5, 2016

yo, bucket list

De cînd există 'sistematic' blogul ăsta, pe fiecare 31 decembrie, am postat o listă cu wishlist / new year resolutions. Nu prea am avut, însă, o mînă prea bună la resolutions astea: lista pentru 2015 a semănat, ca două picături de apă, cu cea pentru 2014 (care era, oricum, modestă), iar anul trecut mi-am pierdut răbdarea și am trîntit un 'Pentru 2016 îmi doresc doar ca 2016 să existe !'. Urmat de un 'Hai, 2015, cară-te odată, că m-ai enervat îngrozitor...'

Și a venit 2016, care există bine-mersi, dar pe care îl bănuim că e regizat de Tarantino !
Asta nu-i viață - și nici strategie coerentă de a concepe resolutions. Așa încît profit de faptul că siropurile Yo împlinesc 60 de ani, ca să pun la cale o proiecție pe mai mulți ani: un bucket list. Sigur c-o să semene un pic cu ceea ce plănuiam în decembrie 2013 pe termen scurt - dar cum, fix din 2014, am revenit, temporar, în 'lumea reală', ăsta e un moment bun să reprogramez cu, hmm, realism. 

În consecință, așa să știți că, pînă împlinesc 60 de ani, chiar am de gînd
să aplic cît mai mult, aproape tot, din ceea ce am învățat în ultimii doi-trei ani, cei de rezidență într-o 'lume reală'
* să reușesc să aplic o fracțiune semnificativă din ceea ce am învățat pînă acum doi-trei ani
* să călătoresc în continuare, nu neapărat în cine știe ce locuri exotice - de pildă, tot n-am ajuns la Tallinn (din cauză de similitudine cu Ankh-Morpork), nici în Albania (no reason, really), nici în Ceuta (no reason for you to know, really); cele de pînă acum erau, deja, pe listă, dar pînă la 60 de ani e timp și de Ucraina, Andorra, San Marino, Lichtenstein, Kosovo, Scoția și Irlanda de Nord, ba chiar și de vreun continent nou, nu ?
* să fac cumva să iasă 'cărțile alea' - în ceea ce privește subiectul ăsta, lista ba se mărește, ba se micșorează, dar e limpede că a cam devenit un scop în sine, căci de la 'debutul' din 2003 nu mi-a mai apărut numele pe vreo copertă (ci numai în interiorul unor volume)
* să ajung să împlinesc 60 de ani - e ok ca asta să apară pe listă ?!
Și, vorba lui Callen din primul episod al sezonului 8 din NCIS: Los Angeles (binging right now): Can we put things on the list that we don't want to do ?OK, acuma, revenind la pretextul de azi: siropurile Yo or împlini 60 de ani, dar asta nu-i împiedică să fie unul dintre cele mai cool branduri de pe piață - pentru că 60 de ani nu reprezintă un simplu număr, ci o serie de experiențe de viață din care înveți și pe care le aplici în ceea ce faci mai departe: la aniversară, au lansat campania 60 de ani de experiențe. Experiența mea cu ele a început la prima mea ieșire din țară după decembrie '89 (Austria, martie 1990) - și, cum să zic, sigur sună bizar, dar atunci cînd, proaspăt scăpat din lagăr, te întîlnești, în aceeași zi, cu primul tău Big Mac, prima ta Coca Cola și primul tău Yo este o experiență :)


No comments :

Post a Comment