Friday, August 12, 2016

la soare te mai poți uita, dar la sandalandala ba

Deci, încă o dată, deci: dacă vrei să fii singur cu marea, să faci bine să cîștigi la loto și cu banii să-ți cumperi un iaht cît de micuț, dar cu care să te poți refugia pe o insulă. Pustie.
Însă reputația Vămii Vechi a crescut pe seama experienței de socializare. Vama e un loc în care te duci cu prietenii și în care îți faci și unii noi. Iar cortul pe plajă și terasa pe plajă vă țin împreună de dimineață pînă dimineață - pentru că, pe litoralul românesc, nu există o experiență similară nopților de petrecere în jurul totemului de la Stuf și, cu siguranță, nici cea a trezirii cu Vivaldi sau cu Haciaturian, la ora răsăritului, a über-consumatorilor de bere adormiți pe plajă.

Prieteniile, relațiile cimentate în Vamă sînt, deja, legendare. După ce trupa cu același nume a pus în circulație primul 'manual de comportament în Vama Veche', camuflat în textele pieselor lor, numeroși comentatori au interpretat și completat prevederile acestuia. Dar, după aproape 20 de ani de Vamă, vă zic cu mîna pe inimă că nu există nici-o rețetă garantată de împrietenire în Vamă.
Cîteodată nu trebuie să faci absolut nimic: dacă ai un cort, al tău, pe plajă, e suficient - și, în fiecare dimineață, te poți trezi cu cortul plin de inși (sau inse) care, în tăria nopții, nu și l-au mai găsit pe al lor sau cărora, pur si simplu, le-a fost lene să-l mai caute. Alteori poți să te dai artist de dimineața pînă dimineața și degeaba - în Vamă, ÎNTOTDEAUNA, vor exista mai mulți artiști pe metru pătrat decît în orice alt loc de pe litoralul românesc :>

Poate că e nevoie doar de un fashion statement bine calibrat. Ce element de fashion credeți că ar putea 'face diferența' într-un loc în care, prin definiție, în cea mai mare parte a timpului, îmbrăcămintea implicată în participarea la actul de socializare presupune doar o bucată (și, cîteodată, două) de material textil ? Ați ghicit :)
N-aș putea ajunge în Vamă fără o pereche de ochelari de soare. Pînă acum am ignorat, de regulă, beneficiile unui astfel de accesoriu. O singură dată în viață mi-am cumpărat, cu mîna mea, o pereche de ochelari de soare (în Atena, în 2004) - și, bineînțeles că, ani în șir, mă ciocneam de ei cu regularitate din octombrie pînă în iunie, după care aceștia deveneau de negăsit fix pe perioada verii. Deci, neapărat unii noi și cu upgrade la nivelul anului 2016 - minunățiile de la Sandalandala (unde plănuiesc să poposesc o noapte, poate două) trebuie privite cu precauție, să nu se învețe retina cu foarte binele.       



Ochelarii de soare ar fi ideal de achiziționat de la ZorileStore.ro - pentru că aceștia au pus la cale o campanie cel puțin atrăgătoare: cică, în cazul în care cumperi orice produs de pe site pînă pe 21 august, intri automat într-o tragere la sorți din care vor rezulta trei cîștigători care vor ajunge la mare, în Vama Veche, cu încă șapte prieteni fiecare. Toți cei 24 de norocoși (trei cîștigători cu cîte șapte prieteni fiecare) au camparea (paturi) în Cortul celor Șapte Simțuri de la Sandalandala și micul dejun asigurate, în perioada 26-29 august. Ei...?



No comments :

Post a Comment