Sunday, June 7, 2020

nici pomeneală de vreo metaforă

Greu mai e ca pieton. Singura veste bună este că, din postura asta, e mult mai lesne să faci haz de șoferi. Căci cum stăteam eu azi, așteptând tramvaiul, fumând (detaliu important!), lângă refugiu poposește o mașină care oprește la stop. În ea, o șoferiță care, profitând de oprire, încearcă să-și extragă o țigară, una subțire, din pachet, fără să-și folosească degetele (nedezinfectate). Cu buzele insuficient de subțiri, apoi cu dinții, apoi iar cu buzele - și, în fine, folosind și limba. Un efort remarcabil, un spectacol desăvârșit, încununat de un oarecare succes. N-a apucat să și-o și aprindă, că se făcuse verde. A demarat în trombă, nu înainte de a-mi fi aruncat o privire ucigătoare, mie, celui care fuma (deja) liniștit la doi metri de ea. 
Drama este că, dacă aș fi fost interpelat, de data asta, aveam discursul pregătit: îmi cer scuze că vă priveam, n-aș vrea s-o luați ca pe o insultă, dar, mai întâi și la-nceput, mi-a atras atenția mașina dumneavoastră. O Toyota Yaris. Căci doar mașini am în cap de la accidentul care m-a lăsat fără statut.
Toyota Yaris e din aceeași familie (mică) din care făcea parte Piul (o Kia Picanto), dar și acel Hyundai i10 de care am mai pomenit (și pe care l-am studiat un pic în 2009). Ăsta e reflexul cuiva care conduce și parchează (și) în București: să se poată strecura cât mai iute în trafic, să parcheze în cele mai inaccesibile petice de asfalt și nu numai. Înapoi la SIXT SH.
sixt sh
De ce tocmai www.sixtsh.ro ? Păi, cum v-am mai zis: pentru că e unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de mașini rulate din România, oferind servicii unice pe-aici, foarte importante atunci când nu e vorba de o mașină nouă: o garanție privind faptul că mașina a avut, anterior, un singur proprietar și, nemaivăzut și rarauzit, doi ani garanție :) Asta cu cei doi ani de garanție sună foarte bine, chiar mai bine decât săptămâna trecută. 

Din păcate sau din fericire, nici pomeneală, la ei, de o Toyota Yaris. Din fericire sau din păcate, cu cât te uiți la frumusețile acelea de mașini la prețuri SH, cu atât îți dispare obsesia dimensiunilor care te ajută la parcare. Tura asta am descoperit Fordurile: aproape 30 de bucăți, compactul Focus și zvelta Fiesta. La care se găsesc și piese...

Și încotro cu Fordul ? Sigur pe o autostradă, pentru ceva distanțare socială cu mai multă viteză. Dar nu către mare și nici către munte (tocmai citesc pe Facebook mesaje nervoase din trafic). Mai bine spre Bulgaria, că au autostrăzi mai prietenoase.

2 comments :

  1. hi!,I like your writing very a lot! proportion we keep up a correspondence extra about your article on AOL? I need an expert in this house to unravel my problem. Maybe that's you! Taking a look ahead to look you.

    ReplyDelete